Haai!TECH landt weer in Geel!
Ben je tussen 10 en 14 jaar? Heb je techniek in de vingers of wil je meer weten over wetenschappen? Ben je nieuwsgierig of experimenteer je graag? Is ontwerpen of bouwen je ding? Woensdag 24 januari strijkt Haai!TECH neer in De Waai. Ontdek je technisch en wetenschappelijk talent en vind de opleiding die bij je past. Je hebt de keuze tussen een namiddagsessie (13 tot 16 uur) of een avondsessie (17 tot 20 uur).

Ontdek je talent voor techniek in een divers aanbod workshops: chemie, mechanica, elektriciteit, elektronica, schilder- en decoratietechnieken, bouw en hout. Ouders wonen een interactieve sessie bij over studiekeuze, met de focus op wetenschappen en techniek.

Ook leraren kunnen hun techniekskills in de klas bijspijkeren. Jongere broers en zussen volgen een aangepast aanbod techniekactiviteiten. Deelname is gratis, inschrijven noodzakelijk. Geelse leerlingen krijgen een briefje in de boekentas. Info over de workshops en hoe je moet inschrijven vind je op www.talentenfabriek.be/event/haai-tech-geel-24-01-2018.

meer info: www.talentenfabriek.be/event/haai-tech-geel-24-01-2018

Leraarsconcert Winter(v)uur

Op zondag 21 januari om 10.30 uur zorgen de leerkrachten woord en muziek van de Academie voor Muziek, Woord en Dans voor wat extra warmte in deze koude maanden. Onder de titel 'Winter(v)uur' brengen ze passionele en krachtige muziek van o.a. Tchaikovsky, Khachaturian, Copland en van Beethoven. Annemie Wuyts, Franca Van de Leest, Claudia Nieuwenhuizen, Marc Verdonck, Hugo Lefever, An Van Reeth, An en Leen Monsieurs, Griet Bols, Kaat Hoogmartens, Marthe Gilis en Michaël Mannes staan op het podium.

Wil je een plaats in de concertzaal van muziekacademie reserveren? Kaarten zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de academie via 014 56 65 80 of info@amwdgeel.be. De toegangsprijs bedraagt 6 euro of 3 euro als je jonger bent dan 18 jaar. Voor houders van een vrijetijdspas is het concert gratis, gezinnen betalen 12 euro. meer info: AMWD, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

Wrestlefest
Op zaterdag 20 januari om 19 uur keert de Flemish Wrestling Force terug naar de Werft met een spetterende show vol actie en spektakel. Mannen én vrouwen van over heel Europa reizen af naar Geel om het beste worstelen, dat ooit in België gezien is, te tonen. De blikvangers van Wrestlefest 3 zijn ongetwijfeld Doug Williams, Jordan Devlin en Lucas Di Léo. Verder staan ook Phil Boyd, Katey Harvey, The Heroes Of Tomorrow en Gridlock in de ring.

Tel daarbij nog de aanwezigheid van lokale helden en publiekslievelingen Rob Raw, Homeless Tom en Jungle Jill en je weet dat deze derde editie van Wrestlefest er eentje wordt om duimen en vingers bij af te likken.

Tickets kosten 10 euro zonder vriendenpas, of 6 euro met vriendenpas. Heb je een vriendenpas en nog geen gratis stipvoorstelling bijgewoond? Dit is je kans. Wrestlefest is immers een stipvoorstelling. Kinderen van vriendenpashouders genieten van gratis toegang, maar dienen wel te reserveren. Een vriendenpas koop je voor 11 euro en is geldig van september tot en met juni. Een ticket reserveren kan op www.dewerft.be, res.dewerft@geel.be of 014 56 66 66.

Update werken N13 – enkelrichting in Velveken
Aan de N13 (Herentalseweg – Geelseweg) startten vanaf maandag 8 januari de werken op Geels grondgebied tussen Punt en Velveken. Eerst voeren opnieuw de nutsmaatschappijen werken uit. Dit betekent dat vanaf begin 2018 in deze zone éénrichtingsverkeer is ingevoerd.

De nutsmaatschappijen hebben in deze zone een drietal maanden werk, vooraleer de aannemer met de riolering kan starten. Om te vermijden dat Velveken een sluiproute wordt, geldt in Velveken enkelrichtingsverkeer tussen Voshonink en Herentalseweg (kruispunt Tweemolenstraat, Herentalseweg, Velveken blijft open). Je kan rijden in de richting van Herentalseweg.
meer info: www.slimdoorgeel.be

Leeskasteel 4+: Max en de Maximonsters
Op zaterdag 13 januari luister je in het leeskasteel (vanaf 4 jaar) naar de avonturen van Max en de Maximonsters. Wanneer Max stout is geweest en naar zijn kamer moet, vertrekt hij naar het eiland van de Maximonsters. Hij is niet bang en wordt zelfs tot koning gekroond. Benieuwd hoe het verhaal afloopt? Kom dan naar het leeskasteel! Achteraf knutsel je je eigen Maximonster. Het leeskasteel begint om 10 uur en eindigt om 11.30 uur. Het leeskasteel is gratis, je moet wel inschrijven.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Infomoment digitaal platform PLEASE
Het digitale platform PLEASE zorgt ervoor dat mensen op een gemakkelijke manier materiaal kunnen lenen, of hulp kunnen bieden en krijgen. PLEASE staat voor 'Platform voor LEvensondersteuning via Altruïsme en Sociaal Engagement'. Je kan PLEASE gebruiken voor dagelijkse taken (zoals huishoudelijke taken, boodschappen doen, koken), om actief te blijven (zoals sport, ontspanning en huisdierverzorging) en om de gemeenschap dichter bij elkaar te brengen (via kunst, entertainment en cultuur, en door interesses te delen).

Maak je graag deel uit van de PLEASE-gemeenschap? Op dinsdag 16 januari kan je naar een info- en registratiemoment van 14 tot 16 uur in de cafetaria van dienstencentrum Luysterbos.
Met het project Geel Bu(u)rt willen stad en Sociaal Huis Geel in verschillende dorpen buurtzorgnetwerken ontwikkelen om de sociale samenhang te versterken. Binnen een buurtzorgnetwerk helpen buren elkaar op vrijwillige basis met kleine taakjes en staan ze open voor een gezellige babbel. Om vraag en aanbod gemakkelijker bij elkaar te brengen, is het digitale PLEASE-platform gelanceerd. Help om van Geel Bu(u)rt een succes te maken en meld je aan op www.PLEASEplatform.eu.
meer info: https://www.pleaseplatform.eu/

Gedichtennamiddag: Een leven in verzen
Dienstencentrum Luysterbos organiseert op woensdag 24 januari vanaf 14 uur een namiddag vol poëzie naar aanleiding van gedichtendag. Geen moeilijke gedichten, maar een mix van gekende en minder gekende poëzie over de kindertijd, ouder worden en het leven. Passende muziek en beelden maken de beleving compleet. Kan jij genieten van (verstaanbare) verzen? Reserveer dan voor 19 januari je plaatsje bij het dienstencentrum. De gedichtennamiddag kost 5 euro of 2,50 euro met vrijetijdspas.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Wintercircus Arlette Hanson – Fraaie Fratsen
Zet je op zondag 14 januari schrap voor adembenemende acrobatiek, razendsnelle jongleurs, live muziek en heel veel humor. Want dan komt het Wintercircus Arlette Hanson met Fraaie Fratsen naar cultuurcentrum de Werft. Geen losstaande acts, maar een aaneenschakeling van fenomenaal ensemblewerk.

Een aanrader voor iedereen! Er zijn twee voorstellingen, om 14 uur en om 18 uur. De voorstelling van 14 uur is toegankelijk voor personen met een visuele beperking, er is live audiodescriptie. Meer info via 014 56 66 66. Tickets kosten 17 euro zonder vriendenpas of 15 euro met vriendenpas. Een ticket reserveren kan op www.dewerft.be, res.dewerft@geel.be of 014 56 66 66.
meer info: www.dewerft.be, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Infomoment (on)gezond drinken
Samen met de leeftijd, neemt ook de impact van alcohol op de gezondheid toe. Tijdens de vorming '(on)gezond drinken' op woensdag 17 januari sta je stil bij volgende vragen: Hoeveel alcohol mag je drinken? Wanneer kan je best extra uitkijken met alcohol? Na het infomoment is er tijd om in discussie te treden met de gastspreker, Tim Cools (deskundige drughulp). Het infomoment begint om 13.30 uur in dienstencentrum Luysterbos.

De toegang is gratis, je moet wel inschrijven.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be